otrdiena, 2024. gada 26. marts

Dramaturgu asociācija.

 Dramaturgu asociācijas mājas lapa : https://lugas.lv

Lugas.lv ir vienīgā vietne Latvijā, kur var atrast lugas iestudēšanai vai lasīšanai (kā arī – saturs būs noderīgs tiem, kas meklē scenārijus filmēšanai). Mājaslapu veido un uztur 2019.g. 12.jūlijā dibinātā “Dramaturgu asociācija”.

Šeit ir:
Gan mūsdienu, gan senāk rakstītas lugas, t.i., gan klasiķu un mūsdienas atzītu autoru, gan jaunu autoru dramaturģiskos darbus.
Gan Latvijā, gan trimdā tapušās lugas.
Lugas gan pieaugušajiem, gan bērniem un jauniešu auditorijai.


Kontaktinformācija/contact us via lugas@lugas.lv, +371 27632070.

https://twitter.com/Tekstiteatrim ; Facebook – “Parunāsim par dramaturģiju”

Dalība Gunāra Priedes teātra festivālā 2024. "Pie mums martā" Lielvārdes Kultūras namā.
 23.03.24.

Lielvārdes Kultūras nams. Priekšplānā - vides objekts "Goda krēsls dramaturgam Gunāram Priedem".
"Goda krēslu Gunāram Priedem" rotā citāts.

Dramaturgu asociācijas biedri viesojās Gunāra Priedes teātra festivālā 2024. "Pie mums martā" Lielvārdes Kultūras namā. 23.03.24. Izrāžu  pusdienu starplaikā dalībniekus pulcēja jauna festivāla aktivitāte - erudīcijas spēle "Teātris", kurā bija jautājumi par latviešu dramaturģiju un teātri.

Erudīcijas spēle  "Režisori pret dramaturgiem" ar skatītāju iesaisti un balvām. Piedalos kā asociācijas biedre. Festivālā esmu arī vizuālā ietērpa māksliniece Ineses Tālmanes lugai "Pumpurs - ceļš uz Lāčplēsi" ( režisors Kārlis Lišmanis, Lielvārdes teātris). Priecājos, ka izrāžu starplaikos skatāma manu darbu izstāde "Sievietes dienasgrāmata".

Viktorīnu vada dramaturģes Kristiāna Štrāle Dreika un Inese Tālmane. Uz jautājumu atbild režisoru komanda. Viktorīnā uzvar draudzība, un balvas - Dramaturgu asociācijas publicētos lugu krājumus "Cilvēkspārns", "Cilvēkzvērs" un "Cilvēksvelme" saņem visas trīs komandas - režisori, skatītāji un dramaturgi.

Lielvādes teātra režisors un festivāla organizātors Kārlis Lišmanis un dramaturģe Inese Tālmane piesaka nākamo festivāla izrādi. 

Uz skatuves Ulbrokas amatierteātris "Dille". Luga "Kailais viesis" mūsdienu pasaka. Dramaturgs un režisors Indulis Smiltēns.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru